Bebeklerimiz geceleri ne kadar süre deliksiz uyurlarsa o kadar çok iyi. Bunun için uzmanlar pirinç unlu mamanın gece verilmesi konusunda anneleri bilgilendiriyorlar. Çünkü bilindiği üzere pirinç unlu mamanın tok tutma özelliği var.
Biz de önceleri gündüz verdiğimiz bu mamayı bu bilgiyi edindiğimizden beri geceleri veriyoruz. Oğlumuz da maşallah severek yiyor.
Mamayı evde anneannemiz hazırlıyor. Onun tarifini birebir anlatmak ve paylaşmak da bana düşüyor :)
İşte tarif:
2 tatlı kaşığı pirinç unu
Yarım çay bardağı devam sütü ( Pınar ın devam sütünü kullanıyorum, içeriği demir, kalsiyum vs. ile zenginleştirilmiş )
Pirinç ununu cezveye koyuyoruz, üzerine sütü ilave edip kısık ateşte devamlı karıştırıyoruz. Fokurdayıp muhallebi kıvamına geldiğinde mamamız hazır olmuş oluyor.
Bebeğimizin damak tadına uygun olmadığını görürsek biraz anne sütü veya hazır mama da ilave edebiliriz.
İstersek mamayı pirinç ununu biraz daha fazla koyarak daha yoğun kıvamlı olarak da hazırlayabiliyoruz tabi kaşıkla yedirmek istiyorsak eğer.
Bizimki keyfi yerindeyse kaşıkla yiyor, kendi başına yemek istediğinde de biberonla içmeyi seviyor.
Eee evin efendisi onlar, ne isterlerse o yapılıyor :))
Bu da Barbaros un mama yerken ki hali :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder