17 Nisan 2013 Çarşamba

Evde Bebe Bisküvisi Yapımı

Akşamları Barbaros uyuduğunda ben de fırsat bu fırsat hem dinleniyorum hem de işime yarayacak bilgiler ediniyorum kendim ve ailem için. Yine gezinirken, bir web sitesinden buldum bu tarifi. Bugün eve gelir gelmez uyguladım ve sonuç gerçekten denemeye değer.. Arzu eden herkese öneririm. Misafirlere bile ikram edilebilecek gayet de sağlıklı bir kurabiye tadında bisküvi oldu. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.


MALZEMELER
2 çay bardağı tam buğday unu
1/2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı kayısı püresi( kuru kayısıyı sıcak suda beklet, rondodan geçir)(isteğe bağlı)



Bütün malzemelerİ kurabiye yaparmış gibi yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. İstediğimiz kalınlıkta kesiyoruz.  Çok ince olmaması iyi olur. Yoksa kolay kolay erimez mamalara katıldığında. 175 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz tabi fırınımızın markasına göre de değişebilir süresi . tatlı olsun istersek pekmezin miktarını artırabiliriz. 
İçimiz rahat bir şekilde bebeklerimizin kahvaltılarına koyabiliriz.


                                                   Ne çok sert ne çok yumuşak olsun.

  
İstediğimiz şekli veriyoruz.

                                           Afiyetle yemek için hazır

Hiç yorum yok: