Hangi çocuk dondurmayı sevmez ki .Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sokaklara dökülen çocuklara özel dondurmalar keşfettim derginin birinde. Hem sağlık hem de hijyen açısından taze dondurmaları tüketerek gelişmeleri için paylaşmak istedim.
Oğluşuma dondurulmamışlarını hazırlıyorum. Çok da pratik ve lezzetli, kendiniz için de :
Buyrun;
ALASKA FRİGO
Malzemeler:
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı kakao
1 su bardağı pekmez
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Sütü tencereye koyuyoruz. Pirinç unu ve kakaoyu ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.Ocaktan alıp tereyağını ekliyoruz. Ilıyınca pekmezi ilave ediyoruz. Küçük fincanlara veya yumurta kapları gibi küçük kaplara paylaştırıyoruz. Dondurma çubuklarını ortalarına saplayıp buzluğa yerleştiriyoruz. Donunca fıstığa ya da fındık tozuna bulayıp afiyetle yiyoruz.
BALLI KURU MEYVELİ DONDURMA
Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt veya ev yapımı yoğurt
2 su bardağı küp şeklinde doğranmış kuru meyve
3-4 yemek kaşığı bal
isteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz veya fındık
Yapılışı:
Kuru meyveleri yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletiyoruz. Ilık süt veya süzme yoğurtla karıştırıyoruz. Arzuya göre fındık veya ceviz tozumuzu ekliyoruz. Minik kaplara koyup buzluğa atıyoruz. Kuru meyvelerle süsleyip servis yapıyoruz.
YOĞURTLU MEYVELİ DONDURMA
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı doğranmış meyve
3-4 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
Yoğurdu bal ile karıştırın. Damak tadınıza göre pekmez de ekleyebilirsiniz. Ufak kaplara önce meyve sonra yoğurdu sonra tekrar meyveyi doldurun. Ardından yine yoğurt koyun. Bu işlemi bardak doluncaya kadar sürdürün. Ortalarına dondurma çubukları batırıp buzluğa koyun. Donunca afiyetle yiyin. Sevdiklerinize ikram edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder